Про це повідомляє  ДСНС України.

«Унаслідок ускладнення погодних умов (грози, пориви вітру) через спрацювання системи захисту ліній електропередач залишаються знеструмленими 42 населені пункти у двох областях, а саме: Дніпропетровська – 38 н.п. та Луганська – 4 н.п», – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що внаслідок інтенсивних опадів та поривів вітру було зафіксовано випадки підтоплення та пошкодження об'єктів житлової сфери. У Львівській області залишаються підтопленими три присадибні ділянки та три підвали житлових будинків в с. Зарічне Стрийського р-ну (всього в 4 районах області було підтоплено 60 присадибних ділянок, 25 житлових будинків та 9 підвалів житлових будинків. Пошкоджено дві дороги місцевого значення).

Зазначається, що до ліквідації наслідків негоди від ДСНС залучалось 80 одиниць техніки та 236 працівників особового складу, відкачано понад 12 тисяч 700 м3 води ( за добу залучалось 15 одиниць техніки та 54 працівники особового складу,  відкачано 3 тисячі 400 м3 води).

Проводяться роботи з відновлення електропостачання, відкачування води та ліквідації наслідків негоди. Погодні умови стабілізувалися.

Місцевими органами влади вживаються заходи щодо надання допомоги населенню та ліквідації наслідків негоди.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ