Про це повідомляє Тиждень.ua.

За останні 12 днів на Донбасі загинули п'ятеро і отримали поранення четверо мирних жителів, більшість з них - в результаті застосування важкого озброєння. Про це повідомив перший заступник глави СММ ОБСЄ Александр Хуг.

«Спостерігачі, мої колеги, за останні 12 днів в Луганській області підтвердили загибель п'яти цивільних осіб поблизу лінії зіткнення. У Донецькій області - поранення чотирьох місцевих жителів. Це неприйнятно, багато хто отримав поранення в ході застосування важкого озброєння, яке вже мало бути відведено», - сказав він на брифінгу в Краматорську в четвер увечері.

При цьому він підкреслив, що важке озброєння знаходиться вздовж лінії розмежування в зоні АТО в порушення мінських домовленостей.

«Ми фіксуємо наявність важкого озброєння на лінії зіткнення», - сказав він.

За словами Хуга, спостерігачі фіксують, що в багатьох місцях сторони конфлікту перебувають надто близько один до одного, зокрема, в Пікузах (Комінтерновому), КПВВ «Мар'їнка», в Новолуганському, Новгородському, поблизу Світлодарська, між Попасною і Первомайськом.

«У більшості з цих місць - щільна цивільна забудова, живуть мирні жителі, перебувають важливі об'єкти інфраструктури ... через те, що сторони перебувають близько, ситуації, коли починають розгортатися бойові дії, нерідкі», - зазначив перший заступник голови місії.

-

 

ІА "Вголос": НОВИНИ