Унаслідок сутичок з ізраїльською армією на кордоні Сектору Гази 12 жовтня загинули семеро палестинців, ще близько 140 людей отримали поранення, повідомляє Громадське.
Військові Ізраїлю інформують, що відкрили вогонь на ураження по групі палестинців, які намагалися прорвати прикордонну загорожу й атакували блок-пост. За їхніми даними, палестинці мали при собі бомбу.

Натомість палестинська сторона повідомляє, що ізраїльтяни застрелили чотирьох палестинців під час сутичок поруч із табором біженців Аль-Бурейдж у східній частині Гази. Ще троє палестинців загинули на півдні регіону.

Також відомо, що під час сутичок з військовими постраждали близько 140 людей, які брали участь в акціях протесту. Серед постраждалих дві медсестри та шестеро журналістів. У більшості палестинців вогнепальні поранення. Кілька десятків людей госпіталізували у тяжкому стані.

Зазначимо, внаслідок заворушень у регіоні Ізраїль перекрив постачання палива в Газу.

За підрахунками ізраїльських військових, 12 жовтня у заворушеннях та сутичках у кількох районах уздовж кордону Сектора Гази взяли участь близько 15 тисяч палестинців.

ІА "Вголос": НОВИНИ