Про це говорили під час круглого столу на тему: «Проблема адаптації внутрішньо-переміщених осіб та ветеранів АТО в Україні: на перехресті викликів та нових можливостей» сьогодні, 5 липня, передає кореспондент «Вголосу».

Проект розпочався у жовтні минулого року та завершується у липні цьогоріч.

Директор БФ «Карітас-Львів УГКЦ» о. Андрій Сенейко зазначив, що внутрішньо-переміщеним особам та учасникам АТО, зокрема надали фінансову, юридичну та психологічну консультацію, навчили правильно взаємодіями у сім’ї тощо. Також надали  хороші знання у сфері планування бізнесу.

Переселенка з Луганська, доцент НУ «Львівська Політехніка» Тетяна Шаповалова наголосила, що на сьогодні для категорії переміщених осіб найважливішими є три речі: робота, житло та гарні стосунки з громадою. 

Також вона розповіла, що нещодавно у Львові стартував пілотний проект підтримки малих стартапів для переселенців, у межах якого ця категорія осіб може отримати кошти на започаткування власного бізнесу.

Серед інших тем, про які говорили під час круглого столу, - проблема захисту та соціально-економічної адаптації внутрішньо-переміщених осіб та учасників АТО,  а також їх родин, специфіка правової підтримки, особливості психологічної роботи з людьми цієї категорії, освоєння фінансово-економічної грамотності потерпілим від війни тощо.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ