Про це повідомляє «Інтерфакс».

«Визнати винним в скоєнні адміністративного правопорушення передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП. Накласти адміністративне стягнення за ч.1 ст.130 Кодексу України про адміністративні правопорушення у вигляді штрафу в розмірі 10200 грн з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік», – йдеться в постанові, винесеній суддею Червонозаводського районного суду Харкова Оленою Сорокою.

У мотивувальній частині документа зазначено, що ввечері 24 серпня водій, який керував Mitsubishi Lancer, був з ознаками алкогольного сп'яніння (запах алкоголю з рота, нестійка хода, почервоніння очей). Він відмовився від проходження огляду на стан сп'яніння за допомогою приладу «Драгер» і в закладі охорони здоров'я. В судовому засіданні водій свою провину визнав в повному обсязі та підтвердив обставини, викладені в протоколі про адміністративне правопорушення.

Як випливає з інформації на порталі «Судова влада України», йдеться про Андрія Полтавця. Постанова суду вступила в силу 16 жовтня.

Як повідомлялося, 2 травня 2008 року позашляховик Mitsubishi L200, яким керував А. Полтавець, вилетів на трамвайну зупинку. В результаті загинули 6 людей (в т.ч. двоє дітей і вагітна жінка). Ще одна жінка отримала травми. Експертиза встановила, що водій був п'яний. У серпні 2008 р. Ленінський райсуд Харкова засудив А. Полтавця до 10 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки і зобов'язав засудженого компенсувати збитки потерпілим в загальній сумі близько 1 млн грн.

Полтавець відбував покарання в Крюківській виправній колонії в Полтавській області. У вересні 2015 році вийшов на свободу.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ