Розроблено водні маршрути відвідування зони ЧАЕС.

Про це повідомляє прес-служба Державного агентства України з управління зоною відчуження.

Сказано, що у на виконання Указу Президента України №512/2019 «Про деякі питання розвитку територій, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи» у зоні відчуження Чорнобильської атомної електростанції розробили водні маршрути відвідування по річках Прип’ять та Уж.

Повідомляється, що розвиток нових форм відвідування Зони відчуження був проініційований туристичними операторами у зв’язку зі зростанням кількості відвідувачів за минулі 5 років майже у 10 разів. Окрім того, водні маршрути дають можливість побачити іншу сторону зони відчуження — її природу, додали в агентстві.

«Усі маршрути перевірені дозиметристами і є безпечними для відвідувачів. Всі поїздки мають здійснюватися із дотриманням вимог Закону України »Про правовий режим території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи« та »Правил радіаційної безпеки при проведенні робіт у зоні відчуження і зоні безумовного (обов'язкового) відселення«. Наразі здійснюються організаційні заходи щодо впровадження зазначених маршрутів для відвідувачів», - вказали у ДАЗВ.

Як писав “Вголос”, в Україні почали зйомки власного фільму про Чорнобиль, який отримав назву The Anthropocene.

ІА "Вголос": НОВИНИ