Виконувач обов'язків міського голови Ірпеня та секретар міської ради Анастасія Попсуй володіє автомобілем, який раніше був куплений за гроші КП «Ірпіньводоканал».

Про це пише видання «Ірпінь.Онлайн».

Згідно з даними системи Prozorro, автомобіль Volkswagen Passat Limousine Elegance Life з бензиновим двигуном об'ємом 1,8 л і автоматичною коробкою передач був куплений комунальним підприємством за 884 732 грн. ще в січні 2019 року.

Журналісти «Ірпінь.Онлайн» звертають увагу, що VIN-код купленого водоканалом автомобіля збігається з VIN-кодом Volkswagen, який регулярно помічають біля будинку, де живе Попсуй.

За даними Держказначейства, гроші за нього перерахували автосалону на наступний день після підписання договору. Тендер не проводився.

Відповідно до декларації Попсуй, у неї є особистий автомобіль Honda CR-V 2007 року випуску, куплений в 2017 році за 30 тис. грн. (близько $1,1 тис.). Активісти руху «Чесно» звертали увагу на цю покупку, зазначаючи, що вартість машини занижена в 10 разів, що може свідчити про бажання уникнути сплати податків.

Також акитивістів здивувало придбання квартири за ціною 3,2 тис. грн. за квадратний метр при ринковій вартості житла в аналогічних комплексах на рівні 10 тис. грн.

 

Нагадаємо, що СБУ затримала на хабарі у півмільйона гривень чиновника ДВС.

Додамо, чиновника “Укрзалізниці” впіймали на хабарі у чверть мільйона гривень.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ