Про це йдеться в статті, яка опублікована в журналі Nature Communications.

Вважається, що первісні запаси води в Сонячній системі були зосереджені у вигляді покладів льоду на астероїдах і кометах. Зокрема, вчені вже знаходили в метеоритах, що відкололися від астероїдів головного поясу, сліди води у вигляді прожилок мінералів, що утворилися з гарячих водних розчинів, або води в кристалах солі.

Юкі Кімура з Університету Тохоку в Сендаї (Японія) і його колеги досліджували будову метеорита, що впав в районі канадського озера Тагіш 18 січня 2000. Він відноситься до класу вуглистих хондритів і, можливо, відколовся від астероїда, що знаходиться в середині головного поясу.

У структурі метеорита є мікрометрові вкраплення мінералу магнетиту, а також є глинисті мінерали, такі як серпентін і сапоніт. Такий склад вказує на те, що ці мінерали утворилися в присутності води, вважають вчені.

Кімура і його колеги проаналізували залишкову намагніченість вкраплень магнетиту і дійшли висновку, що вони могли утворитися тільки в процесі випаровування останніх крапель в астероїді, що містить воду.

Джерело: РИА Новости

ІА "Вголос": НОВИНИ