Міністр вирішив назвати новий вокзал на честь президента США Дональда Трампа, який на початку грудня оголосив про рішення визнати Єрусалим столицею Ізраїлю, – повідомляє Интерфакс.

«Стіна плачу – найсвятіше місце для іудеїв, і я вирішив назвати залізничну станцію, що веде до неї, в честь президента США Дональда Трампа в знак його сміливого і історичного рішення визнати Єрусалим столицею Ізраїлю», заявив Кац.

Станція біля Стіни плачу разом зі ще однією станцією і підземним тунелем повинні стати продовженням споруджуваної лінії для швидкісного потягу за маршрутом Тель-АвівЄрусалим. Кац назвав проект з продовження швидкісного залізничного маршруту до Стіни плачу «найважливішим національним проектом для міністерства транспорту».

У серпні 2017 року газета Times of Israel повідомляла про перші випробування швидкісного поїзда між Єрусалимом і Тель-Авівом. Час у дорозі між містами має становити 28 хвилин. Максимальна швидкість потяга сягатиме 160 км / год, а відправлення відбуватимуться кожні 15 хвилин.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ