Про це інформує Голос Америки.

Загальне враження на Заході про те, що конфлікт на Донбасі стухає завдяки Мінським домовленостям та припиненню вогню є абсолютно хибним, наголосив Волкер.

«Це – криза. Цього року було більше насильства і, насправді, остання ніч була найбільш насильницькою ніччю на Сході України щонайменше з лютого», – сказав Волкер.

Основною складністю в роботі з врегулювання кризи, на думку Волкера, є те, що «Росія продовжує заперечувати свою роль. Росія наполягає, що вона не має нічого спільного з тими силами, які вона контролює і якими керує, що вона не має нічого спільного з сепаратистськими урядами, які вона встановила і де вона змінює керівництво за своїм бажанням, як вони це зробили в Луганську минулого місяця».

«Коли ми намагаємось з’ясувати чи готова Росія змінити свій шлях, забрати свої сили і дозволити миротворцям бути в регіоні, Росія говорить: «Ні. Спілкуйтеся про це також з особами з Луганська і Донецька», – наголосив політик. Таке спілкування з «ДНР»/ «ЛНР» «лише легітимізує їх присутність і призведе до затягування конфлікту», - переконаний Спецпредставник.

«Мирне врегулювання може відбутись тільки за умови усунення російських сил і російського керівництва, усунення командування та контролю бойовиків які там є», – наголосив він.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ