Німецький концерн Volkswagen вирішив відмовитися від дизелів в маленьких автомобілях на користь гібридних двигунів, повідомляє avtoblog.ua

 Восьме покоління хетчбека Volkswagen Golf не отримає дизельних двигунів. Замість них будуть використовуватися гібридні мотори. «Новим поколінням таких моделей Volkswagen, як Golf, Polo і Up! Замінять моторну гамму найближчим часом», - говорять представники VW.

Рішення використовувати бензинові турбомотори в поєднанні з невеликими за потужністю електродвигунами викликано високою вартістю дизелів і їх налаштуванням відповідно до чинних екологічних вимог. Вже точно відомо, що у восьмому поколінні хетчбека Golf німецький концерн змінить дизельні двигуни на гібриди. Зокрема, автомобіль буде оснащений поєднанням бензинового турбірованного ДВС об'ємом 1,5 літра з 48-вольтовою електричною установкою потужністю близько 15 к. с. Остання буде підтримувати бензиновий мотор при розгонах, забезпечуючи порівнянні з дизелями паливну ефективність і прискорення. Втім, за словами представників Volkswagen, це не означає відмову від мотора 1.0 TSI: «Це вдалий двигун, і ми продовжимо встановлювати його на наші машини. Але моторів меншого об'єму не буде».

ІА "Вголос": НОВИНИ