Міністр інфраструктури Володимир Омелян гостро прокоментував виступ президента Зеленського на форумі інтернет-діячів іForum-2019, де той критикував діяльність чиновників. Про це повідомляє «Кореспондент».

«Кажуть, чиновники використовують чотири слова: інновація, діджіталізація, гіперлуп і Ілон Маск. Взагалі-то це п’ять слів, тому що Ілон не буде радий, якщо його ім'я і прізвище писатимуть разом», — написав міністр у в Facebook.

«І правильно говорити не «діджеталізація», а «дигіталізація» і, уявіть собі, — ми правильно вимовляємо це слово! Можливо українською — цифровізація. А хтось на ньому запнувся... Напевно, тому, що, як мінімум, не розуміє, що це таке. Нічого, чувак, ми пояснимо. Тому що у нас у всіх мізків більше, ніж у вас», — зазначив він.

Також міністр обурився використанню Зеленським російської мови.

«Ми вже не говоримо про всі ініціативи та проекти з дронами, новими й інтелектуальними транспортними системами, цифровими транспортними моделями, відкритими даними тощо. Прикинь, чувак, все, про що ти сказав, уже в Україні реалізується! Ліфт працює, тільки не ти його започаткував! І ти максимум там ліфтер, тому що навіть кнопки належать не тобі», — написав він.

Як повідомляв «Вголос», Зеленський виступив із доповіддю на форумі інтернет-діячів.

ІА "Вголос": НОВИНИ