До 2006 року була єдина спортивна організація – федерація боксу та кік-боксингу Львівщини. У зв’язку з тим, що професійний бокс швидко почав розвиватися, і бокс має державну програму підтримки і є олімпійським видом, а кік-боксинг ні, було прийнято рішення роз'єднатися, для більшої популяризації та розвитку, власне цього напрямку спорту. На нині у шести наших клубах займається майже сімсот дітей та дорослих. Як такої, вікової градації у нас не існує, хіба для дітей: для того, щоб займатися кік-боксингом, їм має виповнитися 5 років. Треба зауважити, що у наших клубах займаються, як правило, підлітки, адже мета обласної федерації кік-боксингу – боротьба з дитячою злочинністю та наркоманією. В основному, ми залучаємо до своєї спортивної організації дітей із малозабезпечених сімей та інтернатів і робимо це на громадських засадах.

Тарасе, чи можете похвалитися вже певними перемогами за ці останні три роки?


Багато наших спортсменів брали участь у міжнародних турнірах. Серед наших хлопців – п'ять чемпіонів Європи та багаторазові чемпіони України. Звісно, це великий успіх. Але ми могли б досягнути більших перемог. Проблема у відсутності коштів. Саме через це не маємо можливості  повноцінно заявляти про себе на чемпіонатах світу та Європи, куди обласну федерацію кік-боксингу постійно запрошують. Жаль…

Який вихід із ситуації?


На моє переконання мусить бути державна підтримка, потрібна державна програма, скажімо при Львівському спорткомітеті, щоби можна було розвиватися та вдосконалювати майстерність. Думаю, що і міська та обласна влада мали би бути зацікавленні, щоби ми брали участь й перемагали за межами Львівщини та України, адже це імідж не лише кік-боксингу. І якщо ми успішно розвиватимемо цей вид спорту то таких чемпіонів як Андрій Котельник, за рік-два виховаємо чимало.

Чи важко знайти спонсорів?

Як Ви думаєте? У нинішній час! Тому, користуючись нагодою хотів би висловити щиру подяку депутатові Львівської обласної ради Володимирові Кожану. Саме завдяки його фінансовій та матеріальній підтримці нині Львівський кік-боксинг стає на ноги. Навіть не знаю, що ми робили б без його допомоги. Тому, дякую  Господу, що такі люди як Володимир Дмитрович є і їм не байдужа доля спортивного майбутнього Львівщини та України.

Які плани у федерації на найближчий час?

Ми проводимо обласні чемпіонати. На більше поки що не вистачає фінансів. Думаю, зберемося із усіма потугами  і у жовтні у Львові проведемо всеукраїнський чемпіонат з кік-боксингу для дітей до 16 років та покажемо, що наше місто нічим не гірше ставиться до цього виду спорту. Ще сподіваємося, що вже цього річ на засіданні Національного олімпійського комітету кік-боксинг буде внесено до числа олімпійських видів.

ІА "Вголос": НОВИНИ