Володимирові Мельнику під час чергових виборів ректора у Львівському національному університеті імені Івана Франка у четвер, 20 червня, знову довірили керівництво цим навчальним закладом.

Про це інформує Zaxid.net.

Цього разу за посаду очільника цього навчального закладу боролись чинний ректор, професор Володимир Мельник і проректор із науково-педагогічної роботи Ярослав Гарасим.

Перевагу віддали чинному ректорові. За нього проголосували 1759 виборців, що становить 60,7%.

«Інші 559 (19,3%) тих, хто голосував, підтримали кандидатуру Ярослава Гарасима. У стінах університету ми розташували три виборчі дільниці: дві в головному корпусі, ще одну – на вулиці Грушевського. Явка становила 84,7%. Загалом можемо казати, що процес минув без грубих порушень», – розповів Zaxid.net голова виборчої комісії Василь Нор.

До слова, цього разу вибори ректора вишу відбувались згідно зі змінами у Законі України «Про вищу освіту» від 2014 року. Враховуючи те, що очільника вишу обирають всі наукові, науково-педагогічні й педагогічні працівники, студенти-делегати та частина інших працівників. До цього часу керівника університету визначали на конференції трудового колективу.

Загалом участь у ректорських виборах узяли майже три тисячі людей.

Зазначимо, Володимирові Мельнику - 66 років, він доктор філософських наук і професор.

ІА "Вголос": НОВИНИ