У зверненні зазначається, що в межах міста розташовані земельні ділянки Міністерства оборони України загальною площею 154,0083 га. З них лише третина протягом останніх 15-ти років використовуються для потреб оборони.

Зокрема йдеться про земельну ділянка військового містечка №1 загальною площою 55,1 га, яка використовується військовою частиною А-1008 частково. Депутати вважають, що земельну ділянку орієнтовною площею 18,9 га, яка не використовується, можливо використати під будівництво житла для військовослужбовців та членів їх сімей.

Така ж ситуація і на землях військового містечка №2 (вул..Ковельська, 188А). Частина земельної ділянки орієнтовною площею 20,357 га вільна від забудови і для потреб оборони не використовується.

«Відповідно до додатку до Акта інвентаризації земель оборони, які перебувають на обліку КЕВ м.Володимир-Волинський на території м.Володимира-Волинського, облікова площа земельної ділянки військового містечка №5 (вул. А. Лотоцького, 2), в якому до 2001 року дислокувався танковий полк, становить 25,22 га. З часу розформування військової частини, земельна ділянка заросла бур'янами, дикорослими деревами і жодним чином не використовується за цільовим призначенням. Приміщення, які розміщені на них, знаходяться в незадовільному стані», - йдеться у зверненні.

Крім цього, депутати ще просять надати згоду на вилучення з постійного користування Міністерства оборони України частини земельної ділянки площею 50,0 (п’ятдесят) га, в постійне користування комунальному підприємству «Ритуальна служба» для влаштування міського кладовища.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ