Перший електромобіль компанія Volvo  планує випустити у 2019 році. Як повідомив Матс Андресон, який очолює підрозділ електричних силових установок, дебютний електрокар марки з'явиться на ринку вже через два роки, пише auto.ria.

Подробиці про майбутній електрокар не розголошуються. Втім, представники компанії відзначили, що для авто буде побудована абсолютно нова платформа, що раніше не застосовувалася в конструкції інших машин.

Дане шасі під назвою Modular Electrification Platform (MEP) дозволить встановлювати блоки акумуляторів ємністю до 100 кіловат-годин і двигуни потужністю від 100 до 450 кіловат. Такі машини зможуть підтримувати спеціальні станції високошвидкісної підзарядки. Одночасно з цим Volvo збирається впроваджувати виробництво гібридних автомобілів. Наприклад, в 2018 році у марки з'явиться передньопривідний гібрид «навколо» 3-циліндрового мотора, а в 2019 році - силові установки з 48-вольтовими електричними системами. Зараз гібридні модифікації Вольво оснащуються 320-сильним бензиновим 2,0-літровим мотором з турбіною і механічним нагнітачем, електричним двигуном потужністю 87 сил і комплектом літієвих батарей ємністю 9,2 кіловат-години.

ІА "Вголос": НОВИНИ