Про це інформує власкор «Вголосу».

У документі нагадується, що депутати Волинської обласної ради ще 2 лютого 2017 року першими в Україні прийняли звернення до Верховної Ради України, Президента України, Кабінету Міністрів України щодо підтримки торговельної блокади.

«Сьогодні ми ще раз підтверджуємо підтримку повної торговельної блокади тимчасово окупованих територій та дій добровольців, які виконують місію Народних депутатів. Ще раз звертаємося до Верховної Ради України щодо найшвидшого прийняття законопроекту «Про тимчасово окуповані території», щоб унеможливити провокації, які мали місце 13.03.2017 р. перед Днем українського добровольця поблизу залізничної станції «Кривий Торець» на Редуті імені Добровольців 16-го батальйону», - йде мова у зверненні.

Також обласна рада звертається до Президента України Петра Порошенка із вимогою дати оцінку цій ситуації, що відбулася та взяти розгляд справи під особистий контроль, забезпечити притягнення до відповідальності винних осіб.

Як уже писав Вголос, члени фракції Блок Петра Порошенка «Солідарність» у Волинській обласній раді у повному складі проігнорували позачергову сесію, на яку винесене питання про підтримку блокади «ДНР» і «ЛНР».

Нагадаємо, народні депутати під час виступів у Верховній Раді України закликали розслідувати учорашні події в Кривому Торці, коли 45 учасників акції з блокування торгівлі з окупованими частинами Донбасу були затримані силовиками.

ІА "Вголос": НОВИНИ