Про це інформує власкор «Вголосу».

Як повідомив депутат, до нього надійшло звернення обласної громадської організації «Спілка воїнів АТО Волині», в якому піднімається вкрай важлива проблема – забезпечення демобілізованих учасників АТО, воїнів, що отримали поранення та сімей загиблих бійців житлом.

В листі наголошується на тому, що житлова проблема для цієї категорії громадян, які справою, а інколи і власним життям довели відданість українській державності, є найболючішою. Державних коштів на придбання житла для учасників АТО катастрофічно не вистачає. Зокрема, в поточному році на ці потреби Волинською ОДА було заявлено потребу в 19.5 млн грн., але станом на сьогодні жодної копійки з державного бюджету ще не отримано.

За 2015 рік способом співфінансування з державного і місцевих бюджетів, а також коштом благодійників, житлові умови вдалось покращити 4 особам. Між тим, темпи житлового будівництва на Волині є одними з найвищих в країні.

У зв’язу з цим Сергій Сівак просить голову Волинської облради та Волинської ОДА забезпечити організацію та проведення «круглого столу» за участю волинських забудовників, міських голів Луцька, Ковеля, Нововолинська, Володимира-Волинського, представників громадських об’єднань воїнів АТО, уповноважених ВОДА та ВОР, ЗМІ для напрацювання механізму максимального сприяння вирішення житлової проблеми учасників АТО.

ІА "Вголос": НОВИНИ