Про це інформує власкор «Вголосу».

Вказане рішення направлено президентові України Петру Порошенку, Прем᾽єр-міністрові України Володимиру Гройсману, Голові Верховної Ради України Андрієві Парубію, Голові Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторії Сюмар, Секретареві Ради національної безпеки і оборони України Олександрові Турчинову, Голові Служби безпеки України Василеві Грицаку, Голові Національної Ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрієві Артеменку.

У зверненні Волинської регіональної дирекції «Національна суспільна телерадіокомпанія України» зазначається, що команда, якій держава доручила впроваджувати реформу суспільного телерадіопростору, працює неефективно і замість розбудови знищує регіональні філії.

Численні звернення і відкриті листи громадських організацій, трудових колективів Львівської, Київської, Донецької, Новгород-Сіверської філій ПАТ «НСТУ», незалежної медіа-профспілки України, окремих фахівців медіа-сфери підтверджують, що внутрішні зміни в НСТУ, започатковані влітку 2017 року новим правлінням ПАТ «НСТУ» на чолі з Зурабом Аласанією, спрямовуються не на активне програмне оновлення UA: Першого та інших національних телеканалів, а на знищення регіонального інформаційного простору.

При цьому вказується, що Наглядова Рада НСТУ впевнена, що все відбувається якнайкраще, і щедро обдаровує власне правління преміями по 170 тисяч гривень кожному за рахунок платників податків.

Правління НСТУ працює не прозоро, без затверджених Стратегії розвитку НСТУ і Концепції розвитку регіонального суспільного мовлення, без оприлюднення звітів про свою роботу, як цього вимагає закон.

У зверненні відзначається, що цього року відбулося також знищення регіонального суспільного  радіомовлення: всупереч закону «Про Суспільне телебачення і радіомовлення» радіоліцензії регіонального мовлення були переоформлені на національні радіоканали.

«Обмежуючи таким чином право територіальних громад на місцеву інформацію, право бачити і чути у регіональному ефірі своїх лідерів громадської думки, митців, письменників, істориків, місцевих політиків і громадських активістів, брати участь в дискусіях, висловлювати свою позицію з актуальних питань свого села, селища чи міста, керівники ПАТ «НСТУ» засвідчують своє неусвідомлення ролі Суспільного мовлення для України і її областей. Зважаючи на викладене, вимагаємо від компетентних органів зупинити цей процес руйнації регіонального суспільного телерадіопростору, а отже, й інформаційної безпеки України», - наголощується у підтриманому зверненні.

ІА "Вголос": НОВИНИ