У зверненні Волинська обласна рада висловлює обурення черговим проявом антинародної політики влади, яка, перейшовши межу здорового глузду, хотіла накинути на українців новий тарифний зашморг у вигляді абонплати за газ.

«Ми розцінюємо такі дії як спробу окремих державних чиновників задовільнити інтереси Фірташа, Льовочкіна та Бойка за рахунок пересічних українців. При цьому, людям ніхто не пояснює, чому вони вимушені з власних кишень оплачувати бездарну політику та жадібність олігархів. Адже в цілому за останні три роки тарифи на комунальні послуги та енергоносії в середньому зросли утричі, а на електроенергію – у чотири рази», - наголошується у зверненні щодо недопустимості введення абонентської плати за підключення до системи газопостачання.

У зв’язку з цим депутати Волинської обласної ради звертаються до Президента України Порошенка П.О., Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б., Голови НКРЕКП Вовка Д.В., Генерального прокурора України Луценка Ю.В., Голови НАБУ Ситника А.С з наступними вимогами:

1. До Президента України: підписати указ про звільнення членів НКРЕКП, які прийняли незаконне «рішення про абонплату» від 28.03.2017, та, відповідно до чинного законодавства, провести новий відкритий конкурсний відбір на зайняття посад членів НКРЕКП.

2. До Кабінету Міністрів України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг: оприлюднити методики розрахунків і обґрунтування існуючих тарифів на послуги із газопостачання населенню та розглянути можливість зниження ціни на газ для споживачів.

3. До Генеральної прокуратури України та Національного агентства з питань запобігання корупції: провести всебічне розслідування на предмет ухвалення незаконного рішення посадовцями НКРЕКП та винести відповідні процесуальні рішення. 

ІА "Вголос": НОВИНИ