Проект звернення на розгляд був внесений фракцією ВО «Свобода» спільно з іншими фракціями обласної ради – УКРОП, Радикальна партія, «Батьківщина».

«Ми, депутати Волинської обласної ради, вважаємо, що ідея з відміни мораторію спровокована лобіюванням владою інтересів міжнародних корпорацій, які розглядають Україну, як сировинну базу. Твердження, що це є вимогою Євросоюзу, є безпідставним. Шанс змінити ситуацію з’явився після ухвалення мораторію на експорт деревини. За останній рік розпочалося відродження деревообробної галузі: будуються деревообробні підприємства, відбувається технічне переоснащення виробництва та розвиток альтернативної енергетики. Такий мораторій має стати першим кроком до стрімкого розвитку лісопромислового комплексу України», - йдеться у зверненні.

У зв’язку з викладеним депутати Волинської облради вимагають:

1. Не допустити скасування мораторію на експорт необробленої деревини.

2. Посилити кримінальну відповідальність за незаконне вирубування лісів.

3. Створити додаткові стимули, запровадити державні цільові програми та доступні кредити для технічного переоснащення деревообробної промисловості, що забезпечить нові робочі місця та податкові надходження від експорту продукції переробки деревини.

4. Забезпечити належне і достатнє збереження та відновлення лісового фонду держави.

ІА "Вголос": НОВИНИ