Про це йшлося під час наради під головуванням прокурора області Дмитра Чепіжака, на якій було підбито підсумки роботи органів прокуратури області в першому півріччі 2015 року, інформує коресподент «Вголосу».

Розпочинаючи засідання, прокурор області зазначив, що в умовах складних соціально-політичних процесів органи прокуратури області вживали заходи для ефективної реалізації визначених оновленим законодавством функцій та завдань.

Як повідомив Дмитро Чепіжак, рівень кримінальних правопорушень на 10 тисяч населення в області значно нижчий, аніж загалом у державі. Знизилося число злочинів проти життя та здоров’я особи, у тому числі на чверть – умисних вбивств, майже наполовину – умисних тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть потерпілого.

Завдяки забезпеченню ефективної реалізації додаткових управлінських рішень посилено протидію корупційним проявам. Кількість виявлених та розслідуваних корупційних злочинів зросла вдвічі (112 проти 56 у 2014 році). За результатами їх розслідування до суду скеровано у півтора разу більше кримінальних проваджень (37 проти 21 у минулому році), кожне третє з них про отримання неправомірної вигоди.

До відповідальності за вчинення адміністративних корупційних правопорушень притягнуто вдвічі більше осіб (48 проти 22 у минулому році), кожен четвертий із них – правоохоронець.

Активізовано протидію незаконному обігу підакцизних товарів та протиправному видобутку бурштину.

Знешкоджено чотири злочинні групи, серед них одна мала ознаки корупції у бюджетній сфері.

Здійснення прокурорами процесуального керівництва загалом сприяло забезпеченню якісного досудового розслідування кримінальних правопорушень, відтак в області забезпечено розкриття більше ніж половини з них.

Суми позовних вимог прокурорів сягнули 34 млн грн, у тому числі з питань представництва інтересів держави – 33 млн грн. Суди їх задовольнили на 3,7 млн грн. Забезпечено стягнення більше ніж 8 млн гривень, з них 1,8 млн грн – до бюджету.

ІА "Вголос": НОВИНИ