Про це під час наради у Волинській ОДА за участю першого віце-прем'єр міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва розповіли люди, які мешкають біля Ковельського ветсанзаводу.

Ковельчани зазначили, що голова Волинської ОДА Володимир Гунчик жодного разу не приїхав до них на місце і не ознайомився з проблемою. Також вони нарікали на повну бездіяльність ветеринарних і санепідемслужб, які не реагували на дане питання і закривали очі на порушення.

Першому віце-прем'єру Степану Кубіву передали фотоматеріали, які відображають реальний стан справ на заводі. Також люди наводили факти підвищеної кількості хворих на рак і зазначали, що державні служби повністю ігнорували підвищений рівень смертності. Ковельчани висловили побоювання, що у випадку підвищення температури повітря влітку ситуація може вийти з-під контролю.

Як уже писав Вголос, через екологічну катастрофу, завали тваринних відходів на Волині та недбальства Ковельського ветсанзаводу керівництво Держпродспоживслужби Волині на чолі з Богданом Лозинським мають притягнуте до відповідальності.

Нагадаємо, вночі проти 5 травня 15 фур мертвих тварин, вивезених з Ковельського ветсанзаводу, скинули посеред поля. Разом з тим, проти директора ветсанзаводу вже триває кримінальне провадження за нанесення збитків довкіллю на 1,8 млн грн.

Того ж дня обурені селяни вийшли на протест. Вони перекрили трасу Київ-Варшава, намагаючись привернути увагу влади, яка вже кілька років ігнорувала жахливу ситуацію з ветсанзаводом. Унаслідок блокади на дорозі утворилися кілометрові черги з вантажівок. 

ІА "Вголос": НОВИНИ