Рада Волинського обласного громадсько-культурного товариства «Холмщина» одноголосно прийняла рішення про підтримку на виборах Українського Народного Блоку Костенка і Плюща. Про це повідомила член Ради товариства, депутат Луцької міської ради, член Української народної партії Ніна Бачинська.

«Українська народна партія поки-що чи не єдина політична сила, яка включила до складу висунутих кандидатів у народні депутати України, в депутати до обласної, міських та районних рад, їх голів з числа нащадків депортованих етнічних українців з території Польщі в Україну», – йдеться у .

УНП неодноразово підтримувала холмщаків на законодавчому рівні, при прийнятті рішень в обласній раді. Від обласної організації Української народної партії та народного депутата Бориса Загреви надавалася спонсорська допомога на видавництво книг авторів-членів товариства. Презентація однієї з таких книг відбудеться 31 січня, автором наукової роботи «Вони боролися за волю України» є Володимир Дмитрук.

Сьогодні Товариство „Ходмщина на Волині нараховує близько 4 тисяч членів. Воно об’єднує депортованих українців та їхніх нащадків, яких було примусово виселено з етнічних українських земель, що знаходяться по той бік річки Західний Буг.

Прес-Тайм

ІА "Вголос": НОВИНИ