«За» проект звернення проголосували 36 депутатів обласної ради. Текст документу зачитав перший заступник голови Волинської облради націоналіст Олександр Пирожик.

«Найбільші виклики, які сьогодні постали перед українцями, це – війна, корупція і тотальне зубожіння нації. Але найстрашніше – непевність у завтрашньому дні, тривога кожного українця за майбутнє дітей. Причиною цього є олігархія. Саме українська олігархія є основою системної корупції. Попри створення нових антикорупційних органів і задекларовану на найвищому рівні боротьбу з корупцією, її рівень лише зростає. Олігархія є причиною зубожіння українців. Олігархи є лютим ворогом середнього класу. Вони панічно бояться конкуренції, яка підриває їхню монополію як найшвидший спосіб отримання надприбутків. Олігархи прагнуть закріпачити українців, змусити націю працювати на себе запівдурно, але купувати – втридорога. Олігархія зацікавлена у війні без кінця. Бо поки нація воює, олігархи мародерствують. Вони гендлюють із країною-агресором та ведуть торгівлю на крові з окупованими територіями», – заявив у виступі Олександр Пирожик.

«Сьогодні Україною правлять олігархи. Вони деформують українську економіку і політику. Чому в нас постійно ростуть ціни? Тому що панують монополії на ринку. Щороку підвищують тарифи. Щороку українці змушені все більшу частину своїх доходів спрямовувати на непомірні апетити купки нуворишів, які у своїх руках тримають основні галузі економіки. Ухвалення антиолігархічних законів завдасть непоправного удару по пануванню олігархічної системи в Україні і відкриє перспективи розвитку сучасної держави», – наголосив голова фракції ВО «Свобода» Анатолій Вітів.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ