Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

31 січня 2017 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, схвалила зміни до Правил приєднання електроустановок до електричних мереж, затверджених постановою НКРЕКП від 17.01.2013 № 32.

Цим документом підвищено вартість приєднання об’єктів генерації та споживачів до локальних і магістральних електричних мереж. Ухвалені зміни, якими встановлено нові показники вартості приєднання до електромереж, є абсолютно неприйнятними і підлягають обов’язковому перегляду. Необґрунтовано високі тарифи, що пропонуються, ставлять під загрозу зростання національної економіки, поступальний  розвиток сектору підприємництва,  негативно впливають на інвестиційний клімат та зачіпають інтереси багатьох верств населення.

«Підвищення вартості приєднання до електричних мереж практично унеможливлює будівництво у нових житлових масивах, що гальмує розвиток територіальних громад та є істотною перешкодою для реалізації реформи децентралізації. Враховуючи вищевикладене, з метою усунення перешкод для стійкого соціально-економічного зростання держави, Волинська обласна рада звертається з проханням та вимогою скасувати постанову Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 31 січня 2017 року № 148 «Про встановлення величин питомої вартості нестандартного приєднання електроустановок до електричних мереж на 2017 рік», - наголошується у зверненні.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ