Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства, інформує кореспондент «Вголосу».

На засідання комісії було запрошено керівників 15 медичних закладів. Майже всі вони висловлювали невдоволення фінансовим забезпеченням галузі.

Зокрема, медики скаржилися на недофінансування фонду заробітної плати своїх закладів. Також було порушено й інші проблеми.

Головний лікар Волинської обласної клінічної лікарні Іван Сидор зауважив, що у проекті бюджету області на 2016 рік передбачено недостатньо коштів для пересадки нирки.  Загалом лікувальній установі на ці цілі треба 3,2 мільйона гривень, тоді як бюджетом передбачено трохи більше від одного мільйона. На кардіохірургію замість необхідних 3-х мільйонів гривень у головному кошторисі передбачили лише 316 тисяч. На фінансування програми «Волинькард» замість 3,3 мільйона гривень передбачено лише 845 тисяч. 

Головний лікар обласного наркологічного диспансеру Ігор Шкаровецкий на засіданні комісії заявив про необхідність капітального ремонту двох корпусів лікарні, на що треба передбачити близько трьох мільйонів гривень.

В. о. головного лікаря обласної психіатричної лікарні №2, що в смт Олика Ківерцівського району, Ганна Бебко повідомила, що на ремонт тамтешніх котелень цьогоріч потрібно передбачити 654 тисячі гривеь. А головний медик  психіатричної лікарні №1 міста Луцька Олег Черниш розповів про необхідність ремонту покрівлі, заміни труб та системи опалення. Загалом на ці цілі закладу треба понад 8 мільйонів гривень. 

Зі схожими проблемами стикається і генеральний директор  обласного територіального медичного протитуберкульозного об'єднання Юрій Валецький.

Для досконалого вивчення всіх проблемних питань медичних закладів Волині голова комісії Олександр Зінчук пообіцяв ініціювати виїзні засідання комісій. Таким чином, депутати зможуть окреслити пріоритети та визначити головні заходи та потреби, що буде враховано у проекті обласного бюджету на 2016 рік.

ІА "Вголос": НОВИНИ