Про це власкору «Вголосу» стало відомо під час сесії Волинської облради.

Одноразові грошові винагороди надаватимуть спортсменам і тренерам області за вагомі досягнення та значний внесок у розвиток спорту вищих досягнень інвалідів, із метою стимулювання їх успішних виступів на всеукраїнських і міжнародних змаганнях.

За перемогу на Паралімпійських, Дефлімпійських іграх спортсменам виплачуватимуть 120 тис. грн, за друге місце – 96 тис. грн, третє – 82 тис. грн.

За перші місця на Чемпіонатах світу з паралімпійських, дефлімпійських видів спорту, Всеукраїнських іграх – 90 тисяч гривень, друге – 72 тис. грн, третє – 61 тис. грн.

За перемогу на Чемпіонатах Європи з паралімпійських, дефлімпійських видів спорту учасники отримають по 56 тис. грн, Кубках світу – 45 тис. грн, Чемпіонатах світу з видів спорту та номерах програми, що не входять до Паралімпійських, Дефлімпійських ігор – 56 тис. грн та Чемпіонатах Європи – 45 тис. грн.

Окрім цього, тренерам надаватимуть грошову винагороду згідно з досягненнями спортсмена з коефіцієнтом 0,5 від особистої грошової винагороди спортсмена.

Тренери, що підготували збірні команди області з ігрових видів спорту, отримають лише одну грошову винагороду за досягнуті результати з коефіцієнтами: старший тренер – 1,5, а помічник – 0,5.

ІА "Вголос": НОВИНИ