Про це стало відомо під час засідання Комісії з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму, передає власкор «Вголосу».

Голова постійної комісії Петро Савчук повідомив, що відповідно до інформації Міносвіти впродовж наступних двох років в Україні проходитиме реорганізація, однак заклади профтехосвіти повинні зберегти свої профілі. Він зауважив, що з рішенням про передачу закладів освіти у комунальну власність поспішати не варто, адже на зміні форми власності поки не наполягають.

Начальник управління освіти, науки та молоді ОДА Людмила Плахотна повідомила, що форма власності не впливає на джерела фінансування. 

«У цьому році з профтехосвітою був експеремент і ми його достойно пройшли, порівняно з іншими областям. Коли будемо мати заклади профтехосвіти в комунальній власності, то зможемо впливати на ситуацію в них», - наголосила вона.

За словами представників відділу юридичного забезпечення діяльності ради, потрібно приймати в спільну власність громад ПТУ окрім тих, що знаходяться в містах. Людмила Плахотна наголосила, що якщо міста обласного значення заберуть заклади профтехосвіти у свою комунальну власність, то можуть їх закрити.

У підсумку комісія вирішила рекомендувати прийняти в обласну комунальну власність професійно-технічні училища за винятком тих, які знаходяться у містах.

-

ІА "Вголос": НОВИНИ