Про це йдеться в офіційній заяві «Самооборони», інформує власкор «Вголосу».

«Опісля інциденту всі ЗМІ розпочали різку критику цієї особи та не вповні намагалися висвітлити інформацію про цю ситуацію. А бажаючи гарячих новин, показали свою нездатність її точно передати. Зокрема, телеканал «112» у своєму випуску новин від 6 березня 2016 року заявив, що Віктор Вальчук є членом «Самооборони Волині», із посиланням на прес-службу управління поліції у Волинській області. Одразу хочемо роз’яснити, що Віктор Вальчук не є і не був членом Громадського формування «Самооборона Волині», – зазначають активісти.

Окрім того, «самооборонівці» заперечують інформацію про те, що, за словами затриманого, «Самооборона» видала пістолет».

«Ці слова не відповідають дійсності, адже наше громадське формування не має жодних прав та можливостей видавати будь-коли та будь-кому зброю або інші спецзасоби. Члени нашого формування на підставах закону володіють спецзасобами, адже здійснюють охорону громадського порядку в місті Луцьку. Та жоден із «самооборонівців» ні зброю, ні інші спецзасоби цій особі та будь-якій іншій людині не передавали», – наголошують активісти.

У «Самообороні Волині» зауважують, що прес-служба ГУ НП у Волинській області маніпулює громадською думкою, адже бере коментарі в нетверезих осіб, що не може гарантувати достовірності того, що вони кажуть.

За словами активістів, пневматичний пістолет «Флобер», із якого Віктор Вальчук здійснив декілька пострілів, це засіб самозахисту, який не потребує жодних дозволів для володіння ним.

«Наша організація засуджує використання будь-яких спецзасобів у нетверезому стані. Тож застосування таких Віктором Вальчуком не є йому виправданням», заявляють «самооборонівці».

Вони додають, що Віктор Вальчук та його родичі неодноразово отримували погрози щодо життя, адже він брав участь в атестаційній комісії та долучався до ухвалення рішень про звільнення багатьох одіозних волинських міліціонерів. Тому ситуація, яка з ним трапилася, може містити ознаки провокації з боку найманих осіб, які, ймовірно, очікували можливості нападу на Віктора Вальчука в найуразливіший момент.

«Вимагаємо у волинських правоохоронців згадати про честь і гідність та провести розслідування неупереджено, об’єктивно, справделиво та чесно. Окрім того, ми негайно очікуємо результатів розслідування побиття наших двох активістів Богдана Климчука та Сергія Чурікова, що теж було, ймовірно, прив’язане до проведення атестації волинських поліцейських. Відсутність публічного звіту за проведені розслідування вважатимемо саботажем своїх прямих службових обов’язків», підсумовують активісти.

Як писав «Вголос», представник атестаційної комісії поліції Віктор Вальчук, перебуваючи в нетверезому стані, стріляв у перехожих.

Нагадаємо, у Луцьку побили двох активістів Сергія Чурікова та Богдана Климчука, який також був членом атестаційної комісії Нацполіції.

ІА "Вголос": НОВИНИ