Про це кореспонденту «Вголосу» стало відомо під час сесії обласної ради.

Польова пошта В0259, А2892, А0959, А2466, військова частина 1141 Національної гвардії України, Головного управління Національної поліції України в області (роти патрульної служби спецпризначення «Світязь») звернулися до місцевих органів влади з проханням про фінансову підтримку з місцевих бюджетів матеріально-технічного забезпечення підрозділів Збройних Сил України. Волинські обранці громади зазначають, що захист територіальної цілісності країни, утримання і забезпечення ЗСУ є обов’язком і функцією держави.

«Волинська обласна рада першою в Україні подала руку допомоги нашим  військовим. Коли на Сході держави розгорівся вогонь війни, депутати, без вказівок зверху, знайшли законний механізм допомоги армії, зініціювавши та прийнявши низку програм, завдяки яким виділялися субвенції з обласного бюджету для потреб обласного військкомату, 14 механізованої бригади, батальйону «Світязь», для прикордонників та інших військових формувань, які були створені, або мали постійне місце дислокації на Волині. Коштами обласної громади фінансувалося будівництво фортифікаційних споруд на Сході. За роки війни з обласного бюджету виділено десятки мільйонів гривень, які ми змушені були відірвати від регіональних соціальних програм. Крім того, депутати обласної ради та волонтери регулярно, у межах можливих власних ресурсів, надають допомогу військовим,  які перебувають в зоні АТО», – йдеться у зверненні.

Депутати зазначають, що військовий бюджет країни 2017 року є набагато більшим, ніж в 2014 році. У той же час, можливості обласного бюджету Волинської області вкрай обмежені і навантажені додатковими видатками, що раніше здійснювалися з державного бюджету (на спеціалізовані відомчі лікарні, фінансування ветеринарної медицини, закладів професійно-технічної освіти, технічного персоналу, що здійснює обслуговування закладів освіти). Обласна рада прийняла Програму матеріально-технічного забезпечення військових частин (установ), підрозділів правоохоронних органів, проведення заходів територіальної оборони та комплектування військових частин, мобілізаційної підготовки та мобілізації в області на 2016 – 2020 роки. Цьогоріч програмою передбачено потребу у фінансовому ресурсі з обласного бюджету обсягом 10 510 тис. грн, проте коштів для фінансування заходів програми в обласному бюджеті немає.

Відтак, обранці громади просять збільшити обсяги фінансування військових частин ЗСУ, які дислокуються на території Волинської області.

 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ