Про це повідомляє Волинь UA

Допомогу доставили бійцям окремої добровольчої чоти «Карпатська Січ» 93-ї ОМБр ЗСУ волонтерську допомогу. Волонтерську групу очолив заступник голови Турійської «Свободи», директор історико-культурного комплексу «Вовчак. Волинська Січ» Василь Мазурик.

Поїздка відбувалася в рамках діяльності Волинського обласного комітету гуманітарної допомоги українському війську. Окрім Василя Мазурика, з гуманітарною допомогою на фронт поїхали волиняни Руслан Павлюк та Олег Друзюк. 

Волинські волонтери доставили в розташування «Карпатської Січі» під Богданівкою на Донеччині найнеобхідніше: деревину для перекриття та облаштування бліндажів, маскувальну сітку, теплий одяг, харчі та медикаменти. Деревину та продукти спорядили активісти Турійської «Свободи». Маскувальну сітку – колектив та школярі Гораймівської ЗОШ Маневицького району (директор – Микола Давидюк).

Медпрепарати для бійців надали працівники ДВТП «Волиньфармпостач» та меценат із Португалії Валерій Радчук із родиною. Теплий одяг, комбінезони, тактичні ножі та ліхтарики – меценат із Лондона Андрій Рошко з родиною. Двоє останніх – волиняни, які виїхали за кордон, але не цураються підтримки українських бійців у кровопролитній війні з Московією.

«Бойовий потенціал української армії – саме в добровольцях. Мотивація добровольців настільки висока, що навколо цього потенціалу гуртується весь кістяк Збройних Сил України. Вони воюють з ідеями Бандери та Шухевича, для них Україна – понад усе! Вони – горді нащадки УПА, яка зродилася в нас, на Волині, в урочищі Вовчак. Їхня психологія – це психологія переможців, і вони неодмінно здобудуть нашу найбільшу Українську перемогу!», – прокоментував результати поїздки Василь Мазурик.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ