«Якщо є така думка в депутатів, то мені зовсім незрозуміло, чому це не відбувається на сесії, згідно з чинним законодавством. Публічно, а не шляхом «викручування рук» депутатам, як це відбувається сьогодні під керівництвом народного депутата Євгена Кирильчука», – так прокоментував голова Волинської ОДА Володимир Бондар збір підписів депутатів обласної ради за його відставку. 

Володимир Бондар зазначив, що ініціатива збору підписів іде від депутатів з фракцій БЮТ, УНП. Керівник області розповів, що ініціатори підписання, мотивують свої дії тим, що, мовляв, промисловість і економіка в області в занепаді, політична ситуація вкрай нестабільна. Крім цього вони вказують також на нібито авторитарний стиль роботи голови ОДА, котрий є настільки нестерпним для волинян, що вони просто звертаються до Президента і просять, щоб він прийняв його відставку.

«Очевидно, що саме волинянам судити про стиль мого керівництва. Питання розвитку промисловості – це питання статистики. Вони відомі не лише в області, а й у державі, у тому числі й Президенту України, – зазначив Володимир Бондар. – І коли область протягом року перебуває в першій п’ятірці із розвитку промисловості – 37% росту, то не зовсім коректно говорити про занепад ситуації економічної і промислової».

Але найбільше вразило голову ОДА, що у підписантів знайшлася лише кандидатура з-поза меж Волині, і яку ніхто з них навіть не знає. «По-перше, це є образа для волинян, бо тут є багато людей, які можуть бути серйозними керівниками, – вважає Володимир Бондар. – По-друге, ми маємо досить негативний приклад, коли динаміка області, яка нормально розвивалася в економічному плані, зазнала дуже серйозного занепаду і її доводилось команді, яка є сьогодні в ОДА, виводити з цього колапсу. Ми над цим працювали».

Голова ОДА розповів, що до нього прийшли депутати і розповіли, що їх примушували ставити підписи. «Я такої атмосфери в обласній раді давно не бачив. І я вважаю, що це атмосфера не тих політичних сил, які стояли на Майдані за певні політичні ідеали, – зазначив керівник області. – Стояти осторонь від цих процесів я не збираюся і не буду. Якщо в мене є такі серйозні опоненти, то я готовий зустрітися з ними у прямому ефірі на Волинському телебаченні у п’ятницю. З будь-ким із підписантів, хто буде підтверджувати тези, викладені у їх листі. Я готовий коментувати ситуацію в промисловості, стиль свого керівництва. Я готовий коментувати необхідність чи, на мою думку, шкідливість приходу сюди людей з інших областей».

ЗІК

ІА "Вголос": НОВИНИ