Про це власкору «Вголосу» повідомили в управлінні доходів і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Волинській області.

«Оскільки податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, надходить до місцевих бюджетів, пропонуємо волинянам не зволікати з його сплатою. Громадам у нинішніх умовах не будуть зайвими додаткові кошти для вирішення нагальних соціально-економічних питань», – зазначив начальник Головного управління ДФС у Волинській області Віталій Чуй.

Найбільше власників елітного житла є в м. Луцьк, Луцькому районі та в м. Ковель. Тому місцеві бюджети цих територіальних громад можуть розраховувати на найбільші суми податку на нерухоме майно від громадян.

Найменше власників елітної нерухомості є у Турійському, Старовижівському, Локачинському, Любешівському, Ратнівському та Володимир-Волинському районах: там їх від 1 до 5.

Нагадаємо, що фізичні особи 2015 року сплачують податок на нерухомість за ставками, які діяли 2014-го.

Сплачувати податок на нерухоме майно зобов’язані не всі фізичні особи, а лише ті, котрі мають квартиру чи квартири загальною площею більше ніж 120 кв. м і будинок чи будинки, загальна площа яких перевищує 250 кв. м, а також різні види нерухомості, загальна площа яких сумарно перевищує 370 кв. м.

За загальну площу житлової нерухомості, що перевищує 60 кв. м, для квартир і будинків більше ніж 120 кв. м податок на нерухоме майно волиняни сплачуватимуть 2016 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ