Про це йшлося під час оперативної наради у ОДА, передає власкор «Вголосу».

За словами заступника голови ОДА Світлани Мишковець, 22 професійно- технічні навчальні заклади Волині, котрі щороку випускають близько чотирьох тисяч професійних працівників, мають отримувати фінансування за рахунок дохідної частини місцевих бюджетів. Зокрема, із обласного бюджету – 11 училищ, міського бюджету Луцька – 5, Володимира-Волинського – 1 та по 2 із бюджету Ковеля та Нововолинська.

«Видатки на утримання професійно-технічних навчальних закладів затвердили лише в обласному та Луцькому міському бюджеті. У містах Ковелі, Володимирі-Волинському та Нововолинську, де на утримання профтехзакладів не були передбачені асигнування та більше двох місяців поточного року не здійснювалося фінансування, обласна рада спрямувала за рахунок вільного залишку коштів бюджету 6,9 млн грн. Нині кошти на утримання училищ у Ковелі, Володимирі-Волинському та Нововолинську передбачили лише на 5 місяців поточного року», – зазначила Світлана Мишковець.

Окрім того, два профтехучилища Нововолинська наразі мають близько 400 тис. грн заборгованості за енергоносії.

Як писав «Вголос», у Нововолинську знайшли кошти на ВПУ після погроз відставки мера, однак фінансування закладу передбачили лише до травня. Ще понад 2 млн грн Нововолинська міськрада виділила на фінансування ПТУ №11 до червня.

ІА "Вголос": НОВИНИ