Про це йдеться у Звернення Волинської духовної консисторії УПЦ Київського Патріархату до всіх віруючих волинян, передає власкор «Вголосу».

«Кожен із нас має у серці біль і скорботу, адже три роки вже триває війна на Донбасі. Надія на швидке її завершення, на жаль, не виправдалась. У відповідь на дії сепаратистів і загарбників зріс патріотичний настрій нашого народу по всій Україні. Ми згуртувалися та вберегли країну від більшого кровопролиття.

Проте час притупив нам відчуття небезпеки. Ми вже ніби змирилися з таким станом справ. Але це заспокоєння – небезпечне! Це все одно, якби хворий не бажав одужати, а готовий лише терпіти недугу. Або ж якби недбайливий господар махнув рукою на один зруйнований причілок своєї хати, бо, мовляв, другий же – цілий, жити можна. Однак Україна – це наш єдиний, спільний дім, і страждання Донбасу – наші спільні страждання. Його не можна відрізати, його треба повернути, перев’язати, зцілити», йдеться у звернення.

2 квітня, в неділю, о 13 годині на Театральному майдані перед фотостендом героїв «Небесної сотні» та загиблих воїнів АТО відбудеться молебень за участю митрополита Луцького і Волинського Михаїла, представників інших конфесій.

Також Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій та Патріарх Філарет закликали наступний день, 3 квітня, провести в особистому посту: «Хто може, нехай постує протягом дня, не споживаючи їжі, або хоча б до середини дня».

 

«Вголос»

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ