[media=142785,142786,142787,142788] 

Про це власкору «Вголосу» повідомили у прес-службі Волинської обласної організації ВО «Свобода».

У складі офіційної делегації від Волині, яку очолював перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик, у пам’ятних заходах у Сагрині 10 березня 2018 року брали участь представники обласної ради, облдержадміністрації, культурно-просвітницького товариства «Холмщина», товариства «Просвіта», Братства ветеранів ОУН-УПА імені Клима Савура, Волинської ветеранської спілки політв'язнів і репресованих, Українського інституту національної пам'яті.

«Останні події та заяви польського політикуму змушують нас повернутися в глибини пам'яті і розібратися нарешті з тими сторінками, які довгий час замовчувала срадянська, московська офіційна історія, ідеологія, історіографія. Поляки пробудили в нас цю історичну пам'ять. І сьогодні ми згадуємо не лише жертв. Сьогодні ми пам'ятаємо, хто став винуватцем цієї трагедії. Волинь про це пам'ятає і пам'ятатиме завжди», – наголосив Олександр Пирожик.

Націоналіст наголосив, що пам'ятник у Сагрині споруджений зусиллями Волинської громади вже більше десяти років тому та висловив очікування, що він таки буде офіційно відкритий на рівні президентів двох держав. У свою чергу, присутні на заходах заступник Міністра закордонних справ України Василь Боднар, екс-міністр МЗС, нині Надзвичайний і Повноважний посол України в Республіці Польща Андрій Дещиця та Генеральний Консул України в Любліні Василь Павлюк запевнили, що докладуть до цього максимум зусиль.

ІА "Вголос": НОВИНИ