Про це інформує власкор «Вголосу».

У 2013 році Андрій закінчив Маневицьку школу №1 та вступив на перший курс Інституту фізичної культури та здоров’я Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. У студентські роки брав участь у Революції Гідності.

З початком неоголошеної війни юнак виявив бажання поповнити ряди Збройних Сил України. Відтак, залишивши навчання і разом із десятьма волинянами-добровольцями 24 травня 2014 року вирушив проходити бойову підготовку до навчального центру МВС України, що в Києві. А вже 3 червня того ж року, після урочистого складання присяги, відбув у зону антитерористичної операції для поповнення батальйону спецпризначення «Азов».

Андрій Снітко самовіддано виконував бойові завдання, обороняючи східні кордони України від російського агресора. Та, на жаль, 20 серпня 2014 року серце героя перестало битися. 18-літній хлопець загинув у бою за звільнення міста Іловайськ Донецької області, закривши своїм тілом ворожу гранату та врятувавши двох побратимів від неминучої смерті.

Відтак, голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик, зважаючи на звернення громадськості краю та регіональних організацій учасників антитерористичної операції, звернувся до Адміністрації Президента України та Міністерства внутрішніх справ України з поданням про нагородження Андрія Снітка орденом «За мужність».

Цьогоріч у День Гідності та Свободи Президент України підписав Указ «Про присвоєння А. Снітку звання Герой України» за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, а також самовіддане служіння Українському народу.

До слова, 25 січня 2015 року в Маневицькій школі № 1 відкрили меморіальну дошку пам’яті Андрія, 29 січня того ж року в Луцьку небайдужа громадськість пройшла смолоскипною ходою, котру присвятили пам’яті полеглого в зоні АТО героя, а 29 березня 2015 та 2016 років на стадіоні Східноєвропейського національного університету відбулися змагання з футболу імені Андрія Снітка.    

ІА "Вголос": НОВИНИ