Про це він розповів в ефірі телеканалу 112 Україна.

Козловський зазначив, що бойовики нібито знайшли у нього вдома дві гранати і вимагали визнати, що ці боєприпаси належать йому. Він додав, що такі «бесіди» супроводжувалася тортурами і побоями.

«Це в основному (було - ред.) побиття, били якимось предметом, я не бачив чим, у мене був мішок на голові. Це тривало кілька годин. Крутили «російську рулетку», приставляли до скроні пістолет, спускали курок. Вони весь час вимагали, щоб я визнав, що це мої боєприпаси», – розповів Козловський.

Він додав, що під час побиття, практично втрачав свідомість.

«Оскільки я не міг бачити, я слухав. Слухав свою біль, як закипає кров, тому що йде велика концентрація на серце. Серце починає битися з перебоями. Це було на межі. Вони кричали: «це русский мір прийшов», «тебе б'є русский мір», – зазначив вчений.

Козловський також розповів про те, як потрапив у полон до бойовиків. За його словами, в той день він був вдома з сином-інвалідом.

«Мене затримали близько двох годин дня, коли я вийшов платити за комуналку і винести сміття. Там стояла машина МДБ. Вони підійшли, запитали документи, сказали, що «вас запрошують на бесіду буквально 20 хвилин». Ці «20 хвилин» розтягнулися майже на два роки. Я довго не знав, в якому стані син, мені не говорили про нього, швидше за все, спеціально, додатковий психологічний тиск», – додав Козловський.

ІА "Вголос": НОВИНИ