В Організації з цією метою опублікували цілий список рекомендацій, передає Центр новин ООН.

«У ВООЗ розробили ряд рекомендацій, які допоможуть гостям оберегти себе від переохолодження, інфекційних захворювань, у тому числі й тих, що передаються статевим шляхом», – йдеться в повідомленні.

Експерти ВООЗ  нагадують, що під час таких масових міжнародних заходів, як Олімпійські ігри, підвищується ризик спалахів інфекційних захворювань.

«Кращий захист від сезонного грипу, що відзначений у Південній Кореї, – це щеплення, і ті, хто тільки планує приїхати в Пхьончхан, ще можуть його зробити. Щеплення можуть вберегти від дифтерії, кашлюку, правця, поліомієліту, кору та гепатиту B», - зазначили в Організації.

Вболівальники, «схильні до ризикованої сексуальної поведінки» можуть заразитися ВІЛ, сифілісом, гонореею, хламідіозом, герпесом, вірусом гепатиту B та іншими інфекціями, що передаються статевим шляхом.

«Це особливо стосується тих, хто, не використовуючи засоби захисту, вступає в статевий контакт з наркоспоживачами, працівниками комерційного сексу та чоловіками, котрі мають сексуальні стосунки з чоловіками», – йдеться в повідомленні.

У ВООЗ нагадують, що одне з найбільш ефективних засобів захисту від цих захворювань – правильне використання презервативів.

Враховуючи, що в Пхенчхані зараз холодно, медики застерігають від переохолодження та обмороження і радять звернутися до лікаря, якщо у людини виявляються такі симптоми, як тремтіння, сплутаність свідомості, втрата пам'яті, ускладнена мова, апатія і знемога.

ІА "Вголос": НОВИНИ