29 травня ворог обстрілював Харків та населені пункти Золочівської громади, Дергачівського, Харківського та Чугуївського районів, використовуючи «Смерчі» та «Урагани», троє людей постраждали.

Про це повідомив «Укрінформ», з посиланням на голову Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

«Декілька днів поспіль ми фіксуємо удари по самому місту Харкову, це Київський і Шевченківський райони. Так само зазнали обстрілів населені пункти по області. Це Чугуїв та Чугуївський район, Дергачі та Дергачівська громада, Золочів і Золочівський район», — повідомив Синєгубов.

З його слів, по інфраструктурі міста Харкова ворог здійснив 3 обстріли з РСЗВ. У Київському районі пошкоджено житловий будинок і службовий автомобіль ДСНС. У Харківському районі в селі Циркуни внаслідок обстрілу 2 особи поранені. У селі Шестакове Чугуївського району від обстрілів постраждала жінка.

Також уночі загарбники знову обстріляли  місто Мерефу, Харківського району, внаслідок чого горіли складські приміщення. Попередньо постраждалих немає.

Піддавалися обстрілам Дергачівська і Чугуївська громади.

«У Харкові трохи тихіше, однак на вулицях перебувати ще небезпечно, бо снаряди можуть прилетіти до будь-якої точки Харкова. Обстріли ведуться з артилерії, з реактивних систем залпового вогню «Смерч»‎ та «Ураган»‎. Враховуючи відстань дії цього озброєння, рф може вести вогонь навіть зі своєї території. Літаки над Харковом десь місяць не фіксуємо, на околицях міста також», — сказав голова ОВА.

Очільник області зазначив, що на Ізюмському напрямку – постійні активні бої. Загарбники продовжують спроби проривати позиції ЗСУ.

«Ворог зосередив свої удари по позиціях наших Збройних сил, постійно намагається їх прорвати, однак військові стоять і дають належну відсіч. Ворог зосередив увагу на обороні своїх позицій, чим показує, що Харківська область є для нього пріоритетною, він своїх позицій просто так не здасть», — сказав Синєгубов.

Голова ОВА повідомив, що має інформацію про введення в обіг рублів на тимчасово захоплених територіях Вовчанської та Куп'янської громад. Також зафіксовані випадки примусової евакуаціі населення із захоплених громад до рф.

Читайте також:

Окупанти обстріляли Сумщину снарядами, начиненими флешетами. Фото. Відео

Петро Порошенко таки виїхав з України

ЗСУ 22 раз ударили по ворогові в Чорнобаївці

ІА "Вголос": НОВИНИ