Про це пише у Facebook лідер націоналістів Олег Тягнибок:

«Вдумайтеся, під час війни ворожих військових, які нишпорили біля адмінкордону окупованого Московією українського Криму, та ще й чинили опір під час затримання, звинуватили лише у «порушенні порядку виїзду з тимчасово окупованої території» — і передали відповідну справу про адміністративне правопорушення у Каланчакський районний суд.

Зараз фсбшники відбувають свої 15 діб, і далі згідно з рішенням суду можуть бути вільні. А тим часом ворог утримує у полоні на Донбасі понад сотню українських військових, і продовжує катувати в тюрмах Московії десятки українських політв’язнів.

Це що таке? Де українські спецслужби, де кримінальні справи як мінімум за звинуваченням у шпигунстві?

Хоча дії, а точніше бездіяльність силовиків у цій справі, цілком відповідають загальним тенденціям політики нинішньої барижної влади. Полонених кремлівських військових тишком-нишком повертають додому, їхніх посіпак-зрадників, які ще вчора стріляли в українців на Донбасі, амністують за програмою СБУ «Тебе чекають вдома» і випускають у нас в тилу, а ось патріотів-учасників війни з Московією за надуманими звинуваченнями десятками кидають у СІЗО, а потім у тюрму.

Для порівняння: 29 червня, за день до того, як гуманний суд Херсонщини призначив цим фсбшникам штраф і адмінпокарання, свободівці пікетували Апеляційний суд Миколаївської області, що мав розглянути скаргу на вирок проти воїна-добровольця, «кіборга», Захисника Конституції Генадія Дуброва (Бізона), якого засудили до 6,5 років позбавлення волі.

«Ворогам - волю, патріотам - тюрми». Ось життєве кредо бариг, які є нині при владі в Україні. З московитами діє договорняк, а патріотів-українців свідомо знищують. Але так довго не буде: наша боротьба за Українську Україну триває і ми переможемо!»

 

Нагадаємов ніч на 30 червня 2017 року прикордонники Херсонського загону спільно з військовослужбовцями ЗС України в Херсонській області затримали двох невідомих без документів, і згодом встановили, що затримані є військовослужбовцями прикордонної служби ФСБ РФ.

Повідомлялося, що під час затримання у обох не було зброї, і спротиву вони не чинили.   

Пізніше прикордонна служба ФСБ РФ направила звернення українській стороні, в якому просила надати інформацію про двох російських військовослужбовців, що загубилися в Україні.

Українські прикордонники розцінили це як підтвердження того, що затримані є військовими РФ.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ