Про це повідомляє прес-служба РНБО.

Зокрема, було представлено та випробувано широкий спектр нової зброї, виробленої на українських підприємствах: кулемети, снайперські гвинтівки, ручні протитанкові гранатомети, міномети, сучасні протитанкові ракетні комплекси та боєприпаси до них.

Особливу увагу Секретар РНБО України приділив термобаричним боєприпасам, які на сьогоднішній день фактично відсутні на фронті.

За його словами, було продемонстровано ефективне ураження цілей під час випробувань ручної термобаричної гранати та реактивного піхотного вогнемета. «Військові Збройних Сил України найближчим часом повинні одержати їх на озброєння», наголосив Олександр Турчинов.

Під час випробувань мінометів конструктори та виробничники доповіли Секретареві РНБО України, що зауваження військових, які надходили під час застосувань в умовах бойових дій 120-міліметрових українських мінометів, були враховані, недоліки виправлені. 

«Перспективним, – за словами Олександра Турчинова, для використання в зоні проведення АТО є і 60-міліметровий міномет, який здатний точно уражати цілі та не підпадає під заборону Мінських угод».

З військової техніки було продемонстровано безпілотний авіаційний комплекс «Горлиця» та модернізований безпілотний бойовий транспортний засіб «Фантом-2», оснащений потужною ракетною зброєю, який, як зазначив Олександр Турчинов, «одним своїм виглядом здатний перелякати ворога». «Якщо його побачать наші вороги, вони здаватимуться, не чекаючи, доки він відкриє вогонь», пожартував Секретар РНБО України.

За його словами, в умовах продовження військової агресії «для нас пріоритетним є питання забезпечення виробництва боєприпасів, зокрема, снарядів крупних калібрів». «Саме для цього передбачене додаткове фінансування, визначене змінами до бюджету поточного року», додав він.

Окрім того, Олександр Турчинов наголосив, що однією з проблем, яка потребує негайного розв'язання, «є відсутність нової зброї у наших військових, які захищають Україну на Сході». «Без застосування в бойових умовах, зокрема, таких комплексів, як «Стугна», російські танки і надалі будуть безкарно розстрілювати наші позиції», – сказав він.

Під час випробувань сучасного озброєння та військової техніки на полігоні були також присутні військові з багатьох зарубіжних країн, які цікавляться придбанням української зброї та техніки. 

«Наше завдання – не тільки надійно захистити Україну, але і відстояти свої позиції на міжнародних ринках озброєння, що, своєю чергою, забезпечить додатковий ресурс для розвитку ОПК та зміцнення потенціалу нашої армії», – підсумував Турчинов.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ