Про це пише «112 Україна».

Вороненков планував створити в Україні центр розслідувань із відмивання грошей російськими спецслужбами і силовиками. Ще на початку 2000-х як військовий юрист він брав участь у розслідуванні справ про контрабанду, фігурантами якого були і високопоставлені співробітники ФСБ. Зазначимо, що однією з версій вбивства Дениса Вороненкова є вбивство через справи про контрабанду ФСБ РФ під прикриттям президента РФ.

Зазначають, що Вороненков за два дні до своєї загибелі підготував коротку довідку про те, чим він хотів би займатися в Україні для того, щоб з часом звільнити від гніту путінської диктатури свою рідну країну.

Далі наводиться повний текст довідки:

«Про створення Центру україно-російських розслідувань (ЦУРР)

Гібридний характер війни між Росією і Україною ставить завдання захисту від агресора на всіх фронтах протистояння, не тільки військове, але і агентів впливу всередині України, а також в країнах-союзниках України.

Ключовим елементом побудови мережі агентури впливу є ділові взаємозв'язки, особливо ті, які перебувають в сірій або чорній зоні, через які здійснюється відмивання коштів путінським оточенням і верхніми чинами силових та урядових структур.

Їхня нейтралізація, а в окремих випадках – і перевербування на свою сторону, яка може відбуватися під загрозою розкриття їхніх фінансових потоків – є важливим завданням української влади.

Мандат силових структур, передбачений чинним законодавством України, не завжди надає достатньої гнучкості в проведенні розслідувань. У той же час, як в Україні, так і в Росії, напрацьована досить велика практика приватних розслідувань.

Цілком можливо створити спеціальний Центр, який би діяв автономно, але в щільному контакті з українськими правоохоронними структурами.

Результатом діяльності структури будуть матеріали, які передаватимуться в правоохоронні структури України і країни-союзники України з метою припинення протиправних дій російських корупціонерів, спонсорів агресії щодо України, а також їхніх пособників на території самої України і серед українських громадян.

Початковий вибір об'єктів розслідувань і їхній хід буде узгоджуватися з ГПУ і СБУ. Центр може перевіряти і розробляти окрему оперативну інформацію, одержувану цими структурами, але яка не може нині бути прийнята до провадження.

Залежно від доцільності та за погодженням з цими відомствами можуть готуватися і публікуватися в ЗМІ ексклюзивні матеріали, отримані Центром.

Очолити Центр міг би спеціаліст з проведення антикорупційних розслідувань, що володіє великим масивом інформації про фінансові махінації російської еліти.

Під його керівництвом було б доцільно сформувати невелику громадську слідчу групу з 5-6 осіб серед досвідчених патріотично налаштованих розслідувачів, а також молодих волонтерів».

Нагадаємо, як писав «Вголос», у перестрілці на Пушкінській в Києві загинув екс-депутат Держдуми РФ.

Вбитий у Києві колишній депутат Держдуми Росії Денис Вороненков перед смертю прямував на зустріч зі своїм екс-колегою Іллею Пономарьовим.

Тим часом, екс-депутат держдуми РФ, оперна співачка Марія Максакова, що втекла в Україну разом з чоловіком Денисом Вороненковим, прибула на місце вбивства чоловіка і втратила свідомість.

Пізніше генпрокурор Луценко розповів подробиці вбивства Вороненкова.

Разом з тим, правоохоронці відстежують пересування автомобіля, який підвіз вбивцю екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова.

Також оприлюднено фото кілера та відео із перших секунд після вбивства.

Кілер, якого сьогодні поранили на місці вбивства колишнього депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова, помер у лікарні.

 

«Вголос»

 

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ