Про це повідомляє Футбол 24

Якщо українець Андрій Лунін отримає статус третього воротаря королівського клубу після Тібо Куртуа та Кейлора Наваса - таким чином вперше за 26 років основна команда «Реала» залишиться без голкіпера-випускника клубної академії.

Щоб знайти схожий прецендент, доведеться повернутись у сезон 1991/92, коли за ворота «вершкових» відповідали не доморощені Пако Буйо та Педро Харо. Після цього «Ла Фабрика» неодмінно делегувала в першу команду бодай одного голкіпера. А ось у сезоні 2012/13 усі четверо воротарів «Реала» (Касільяс, Дієго Лопес, Адан та Хесус Фернандес) пройшли через молодіжні команди «бланкос».

В останні 11 років «Реал» неодмінно віддавав позицію третього голкіпера гравцеві з Кастільї. Такий шлях пройшли Кодіна, Адан, Хесус Фернандес, Пачеко, Яньєс та Люка Зідан. Після приходу Луніна все повинно змінитись. Касілья, попри власне небажання, швидше за все, покине команду, а українець отримає шанс показати себе на найвищому рівні.


Хоча в Мадриді вважають тріо Куртуа-Кейлор-Лунін одним з найсильніших в історії «Реала», місцеві ЗМІ схвильовані кризою воротарської школи королівського клубу. Ікер Касільяс був останнім голкіпером топ-класу, якого виховали «вершкові», а юні воротарі Мадрида перестали потрапляти в заявки юнацьких збірних Іспанії. До усіх проблем варто додати й відхід Луїса Льопіса, тренера воротарів при Зідані.

Нагадаємо, що Лунін підписав з «Реалом» контракт на 6 років, а Флорентіно Перес назвав його одним з найкращих голкіперів світу в майбутньому.

ІА "Вголос": НОВИНИ