Про це у розмовній студії «Правди. Розслідування» заявив член правління українського фонду культури Валерій Потюк.

«Він (Возняк – ред.) до мистецтва далекий, він приватний колекціонер, у себе вдома щось там колекціонує. Але ті дії, які він робить, коли звільняє фахівців, коли він робить під палацом Потоцьких цей «базар», ставить ті «псячі» будки і продає там пиво та якусь цукрову вату…», – обурився він.

За словами члена правління українського фонду культури, Тарас Возняк – це людина, яка насамперед зацікавлена у тому, аби робити «свої справи». Тому він спеціально створює конфлікти, побудовані на його псевдодіяльності.

«Коли ми говорили, що Возницький все стягував, то Возняк робить все для того, щоб розтягувати. І якби сьогодні Возницький, або ті люди, які творили ті палаци і замки, встали з Личаківського кладовища і прийшли подивилися, що робить цей новостворений месія у музейній справі…», – додав Валерій Потюк.

Більше – у відео. Нагадаємо, у випуску «Правда. Розслідування» йшлось про передачу львівських замків у комунальну власність та зникнення понад 600 експонатів із Львівської національної галереї мистецтв імені Бориса Возницького. До слова, програма виходить на телеканалі НТА із березня 2017 року.

 «Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ