Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє ГО «Громада та ініціатива».

Таким було рішення комісії з питань культури Львівської обласної ради. Однак засідання не відбулося. Депутати не зустрілися з директором галереї. Пояснень, чому так сталося, ми не отримали.

Громадські активісти наголошують, що це не вперше у Львівській обласній раді гальмують розгляд питань стосовно збереження замків. Зокрема, затягувалися громадські слухання з приводу неприпустимості передачі замків у комунальну власність. Обговорення відбулося тільки коли за нього взялася громадськість. Виглядає, що керівництво Львівської обласної ради не зацікавлене у збереженні замків Львівщини.

Зазначимо, що 26 липня 2018 року на засіданні постійної комісії Львівської облради з питань культури, історико-культурної спадщини, туризму, духовного відродження та ЗМІ розлянули резолюцію громадських слухань в селищі Олесько Буського району щодо збереження національної культурної спадщини.

Як ішлося на засіданні, після громадських слухань в Олеську тиск на головного хранителя фондів Тетяну Сабодаш триває. 25 липня 2018 року Тетяні Сабодаш було оголошено нову нічим не обґрунтовану догану, що фактично загрожує їй звільненням з роботи.

А раніше 13 червня 2018 року в смт Олесько Буського району відбулися громадські слухання щодо збереження національної культурної спадщини, зокрема Олеського замку. Учасники слухань висловлювали стурбованість щодо деструктивних кроків нового керівництва Львівської національної галереї мистецтв ім. Б. Возницького, а також представників влади, які ставлять під загрозу збереження та розвиток музею в Олеському замку.

Зазначимо, що у Львівській обласній раді неодноразово говорили на тему зміни власності замків Львівщини. Приводом до цього ставав лист генерального директора Львівської національної галереї мистецтв імені Б. Возницького Тараса Возняка на адресу керівництва обласної ради.

ІА "Вголос": НОВИНИ