Парламент Австрії виніс вотум недовіри канцлеру Себастьяну Курцу.

Про це повідомляє ТАСС.

Причиною оголошення недовіри став скандал, що виник на тлі відставки віце-канцлера Хайнца-Крістіана Штрахе. Це перший із 1945 року випадок, коли парламент Австрії змістив канцлера.

Президенту Австрії Александеру Ван дер Беллену тепер належить звільнити канцлера і міністрів уряду від обов'язків і призначити нового главу кабінету міністрів, який запропонує нову команду.

До цього моменту австрійський уряд на чолі з Курцем продовжить бути при владі. Пізніше Курц заявив, що підтримає будь-яке перехідний уряд, призначений президентом.

«Після голосування за відсторонення в парламенті я подзвонив президенту і запевнив його, що ми готові до безперешкодної передачі і підтримаємо перехідний уряд, незалежно від того, кого він вибере, тому що мова йде не про мене, не про нас, а про Австрійську Республіку», - сказав Курц.

Раніше віце-канцлера Австрії, лідера ультраправої Австрійської партії свободи Хайнца-Крістіана Штрахе викрили в «змові» з представницею оточення глави РФ Володимира Путіна за підтримку на виборах.

Жінка була представлена як племінниця олігарха з оточення Путіна, яка нібито хотіла інвестувати мільйони євро невідомого походження в Австрію. Пізніше виявилося, що росіянка була підставною особою.

Скандал через змову з «представницею Путіна» привів до розпаду правлячої коаліції в Австрії і дострокових парламентських виборів.

ІА "Вголос": НОВИНИ