Ініціатором заснування свята став соціолог Лешек Сібільський, який спеціалізується на таких темах, як сім’я, глобальна бідність, зміни клімату та спорт як інструмент соціальної інтеграції, пише expres.ua.

Юнаком Сібільський входив у національну збірну Польщі з велоспорту, тому не дивно, що саме він став популяризатором велосипеда та засновником свята.

Також співавторами документу виступили 56 країн світу. Зрештою Генасамблея ООН, підтверджуючи унікальність, давню історію і багатофункціональність велосипеда, підтримала цю ідею.

Зважаючи на те, що велосипед є простим, недорогим, надійним, екологічно чистим і прийнятним видом транспорту, використання якого сприяє дбайливому ставленню до навколишнього середовища та підтримання здоров’я, ООН закликала держави-учасниці брати до уваги передову практику і засоби для пропаганди користі велосипеда серед всіх членів суспільства і у зв’язку з цим вітає ініціативи з організації велопробігів на національному та місцевому рівнях в якості засобу поліпшення фізичного та психічного здоров’я, а також формуванню в суспільстві культури їзди на велосипеді.

ІА "Вголос": НОВИНИ