Про це повідомляє у Facebook прес-центр командування Повітряних сил ЗСУ.

Цьогорічна місія є вже десятою українсько-данською операцією «Північний сокіл» і триватиме з 3 квітня до 5 травня. Під час «Північного сокола-2018» планується виконати 25 рейсів літаком Іл-76 з американської авіабази Туле на данську станцію «Норд», перевезти понад 500 тонн пального та іншого майна, визначеного технічною угодою. Передбачається, що загальний наліт становитиме 120 годин.

Літак Іл-76, який цього року полетить до Гренландії, нещодавно відновлювали на Миколаївському ДП «НАРП». Цей борт до місії «Північний сокіл» ще не залучали, але у травні 2015 року він виконував завдання в іншій міжнародній операції – доставляв гуманітарні вантажі до Непалу та доправляв звідти на батьківщину українських громадян.

«Для організації якісної підготовки до майбутньої операції данська сторона переказала Повітряним силам ЗСУ аванс у $150 тисяч. Ці гроші спрямують на закупівлю запчастин і майна для виконання поставлених завдань.

Наприкінці лютого Україну відвідала делегація ВПС Королівства Данія, представники якої мали нагоду спостерігати за останніми приготуваннями наших військовослужбовців та високо оцінили їхній рівень підготовки», – розповів старший інспектор-льотчик командування ПС полковник Сергій Артеменко.

Загалом до Гренландії відправляться 23 представники Повітряних сил ЗСУ, серед них 11 членів екіпажу, 10 осіб інженерно-технічного складу та двоє представників командування – керівник операції від української сторони та його помічник.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ